Voorjaarsconcert 2017

23 april 2017

Op zaterdag 8 april vond het jaarlijkse voorjaarsconcert plaats. Traditioneel met de huldiging van eventuele jubilarissen. Deze keer werden er wederom een aantal in het zonnetje gezet.

De avond werd begonnen door een warm welkom door onze voorzitter. Daarna speelde de fanfare een tweetal nummers. Hierna liet het opleidingsorkest J&O van zich horen! Dit orkest is samenwerkingsverband tussen Harmonie Ons Genoegen uit St. Hubert, Muziekvereniging Amicitia uit Langenboom, fanfare De Vriendenkring uit Oeffelt en MV Juliana Haps.

Hierna werden het jeuglid van het jaar en de verenigingsman/vrouw van het jaar bekend gemaakt: Tom Gieben is het jeuglid van 2016/2017 en Agnes Verberk verenigingsvrouw van het jaar 2016/2017! Tom vanwege zijn grote motivatie en inzet bij zowel de slagwerkgroep en de fanfare. Agnes voor haar inzet en inspanningen op de achergrond voor de slagwerkgroep! Proficiat!

Hierna werden onze jubilarissen gehuldigd:

De slagwerkgroep liet vervolgens horen hoe leuk het is om slagwerk te bespelen. Met de vele jeugdige spelers belooft dit wat moois te worden voor de toekomst.

De fanfare sloot tenslotte met enkele nummers de avond af waarna de jubiliarissen gefeliciteerd konden worden.

Kay van Tits

Nog geen 8 jaar was je toen je bij de fanfare bent gekomen. Je bent begonnen op het spelen van de bugel, en dat was best toen een zwaar instrument en koffer voor zo’n klein meiske, en dat bespeel  je nu 12.5 jaar later nog steeds.

Je ging op les bij Hans Mooren, waar je elke week trouw naar toe ging, die zorgde dat je bleef oefenen, al was het soms niet gemakkelijk voor je. Na 1 jaar oefenen kwam je  bij  de samenspeelgroep, waar je met alle leerlingen van de fanfare in speelde. Hier heb je een heel aantal jaren met veel plezier in gespeeld, zelfs ook nog toen je inmiddels bij de fanfare mocht spelen. Je behaalde je A diploma op de bugel en ook je B diploma! Je hebt in deze jaren ook een concours meegemaakt, in 2010 waarin we promoveerde naar de 3de divisie,  maar ook de dinerconcerten die we hebben gegeven en de Oeffeltse avond met het 100 jaar bestaan van de carnaval heb je goede herinneringen aan.

Je bent niet alleen op de repetitie trouw lid maar ook bij activiteiten en feestjes ben je van de partij en breng je veel gezelligheid met je mee. Je hebt inmiddels verschillende plaatsen gehad in het orkest, van de derde rij, naar de tweede rij, en tenslotte zit je al weer een aantal jaren vooraan in de eerste rij, middenin, dat is je plaats, waar jij prima de tweede en derde partij speelt.

En we zijn heel blij met je Kay, en willen je van harte feliciteren met je 12.5 jarig jubileum. We hopen dat we nog lang van je inzet mogen genieten, en zeggen dan ook graag, op naar de 25.

Lotte Philipse

Ook Lotte kwam als klein meiske bij de fanfare op bugelles, 7 jaar was je toen je begon, en je kreeg in het begin eerst les van Math Lemmen. Toen er weer plaats was op de muziekschool ging je verder op les bij Hans Mooren. Ook jij ging spelen in de samenspeelgroep, en daar leerde ook jij het samen muziek maken in een orkest. Je eerste optredens maakten we samen mee, ik als dirigente. Elk jaar hadden we een jeugdorkestenconcert als afsluiting  voor de zomervakantie, wat we met twee andere jeugdorkesten hielden en op het einde speelde we allen tezamen, dat vond ook jij altijd erg leuk.

Jij behaalde je A diploma en je kwam bij de fanfare, met de bugel, waarna je ook nog je B diploma hebt behaald. Door je altijd enthousiaste inzet en gedrevenheid werd je in 2011 verkozen als jeugdlid van het jaar. Deze gedrevenheid zit in je, is er nog steeds. Daarmee zet je niet alleen als muzikant in maar je bent al een heel aantal jaren lid van de muziekcommissie. Hierin denk je mee, organiseer je mee, heb je ideeën, geef je mede richting voor het muziekrepertoire.

Je hebt ook je nichtje Isa enthousiast gekregen, die inmiddels ook bij de fanfare speelt op de saxofoon,  en ook je 2 tantes die als leerling spelen op de bugel.
Lotte, we zijn ook ontzettend  trots op jou, dat je ondanks  de moeilijke tijd die je de afgelopen jaren hebt meegemaakt, met zoveel power en wilskracht, aanwezig bent op de repetities, en je inzet voor de fanfare. We wensen ook jou natuurlijk nog heel veel jaren muziekplezier, en hebben je graag in ons midden.

Ria Bouten

Ook Ria is 12.5 jaar lid van de Vriendenkring en dat vinden wij heel erg bijzonder. Zelf vraagt ze zich af, waar blijft de tijd, want ben ik er al zo lang bij. En dat kun je natuurlijk alleen maar zeggen als je je prettig voelt, goed voelt, want dan houd je dat ook allemaal niet zo bij, dan gaan de dingen vanzelf. En zo is het natuurlijk niet allemaal gegaan als het gaat over het leren spelen op een instrument.

Samen met je vriendin Anita van de Weijer, kwam jij vanuit Boxmeer, in Oeffelt, en  ben je begonnen in 2005, samen op les bij Hans Mooren, veel oefenen, veel samen oefenen, en samen hielden jullie elkaar op het spoor, want menig keertje vroegen jullie je af of je het wel ooit goed geleerd gingen krijgen, want het is nu eenmaal zo dat je op latere leeftijd niet zo snel leert dan als je op je 7de begint, dan gaat het spelenderwijs.

Ook jullie stapten in bij de samenspeelgroep, waar je een aantal jaren in hebt meegespeeld. Maar  in 3 jaar tijd hadden jij, en Anita, het voor elkaar, je slaagde voor je A diploma.
En hiermee kwam ook de fanfare binnen handbereik, en werd de overstap gemaakt. Ontzettend veel bewondering hebben we voor je, ook deze overstap viel niet mee, maar door je gedrevenheid speel je nu al deze tijd alweer, een prima tweede bugel partij. Je steekt er veel tijd in om de muziekstukken goed te kunnen spelen, en menig keertje oefen je samen met je muziekmaatje Gertie. Je bent een fanfare lid die je voor 100% inzet, en daar zijn we heel blij mee.

We wensen ook jou nog vele  jaren veel plezier bij onze Vriendenkring in Oeffelt.

Jolanda van Wely

We willen graag vandaag benoemen dat Jolanda aan een gesloten dit jaar 12 ½ jaar lid is van de Vriendenkring, in totaal maakt Jolanda al veel meer jaren muziek, ook nog bij de Harmonie in Ottersum. Jolanda is In Oeffelt bij de fanfare begonnen, een heel  aantal jaren hier gestopt, en weer terug gekomen. Samen met bijna het hele gezin lid  van de fanfare, je man Marc, je dochters Chrissy en Linsie  spelen mee en je zoon Tomas speelde trombone maar wegens zijn studie nu niet meer.

Je bent  inmiddels al  onderscheiden geweest met 25 jaar lidmaatschap bij de muziekbond en gaat nu richting de 40 jaar. Dit hopen we graag samen met je mee te maken.

Harrie Daanen

We willen je  vandaag ook even benoemen, je bent dit jaar 25 jaar lid van de Vriendenkring. Maar  je speelt al veel meer jaren als fanfaremuzikant, en dit dan niet in Oeffelt, maar wel in St. Agatha waar je bent geboren en getogen.

Sinds zijn dochters, Helmi – Anita en  toen ook nog Toinet,  speelden in Oeffelt,  is hij na veel aandringen toch gezwicht om ook in Oeffelt bij de fanfare te komen.
Inmiddels hebben al  zijn  5 kleinkinderen ook meegespeeld, vanwaar er nu nog 3 lid zijn.

En dan  speelt  Harrie daarnaast ook  nog bij het seniorenorkest in Cuijk, dus 3 repetities per week en dan natuurlijk ook nog alle optredens van deze 3 verenigingen. Maar wat vooral bijzonder is om te vermelden is dat Harrie op 21 mei wordt gehuldigd,  bij de fanfare Heilige Agatha, in St Agatha, waar ook wij als fanfare bij zullen zijn, voor zijn 70 jarig lidmaatschap. 70 jaar lidmaatschap en nog actief spelend muzikant ook. Daar zijn wij natuurlijk ook heel erg trots op.

Harrie wij hopen dat je nog menig jaartje kunt blijven genieten van je grote hobby en passie, muziek maken, en blazen op de alto hoorn!

Edwin Kertstens

Edwin is zijn muzikale loopbaan bij de Vriendenkring gestart als 10 jarige bij de drumband. Zijn  drumslagen leerde hij van instructeur  Wim Bongaerts. Je bent zeker ook geïnspireerd geraakt door je vader Gerrit, die  vele jaren bij de fanfare lid is geweest, als Bas blazer. Zelfs je broer Gerrie en je zus Sandra zijn ook lid geweest van de fanfare.
In die tijd dat jij startte, had de Vriendenkring een grote drumband, waar je de kleine trom sloeg.

De drumband was heel iets anders dan we nu onze slagwerkgroep kennen. Het repertoire bestond alleen uit marsen, die werden geslagen zoals dat heet, voor de fanfare op.
We speelden toentertijd ook regelmatig samen met de drumband een mars. En de drumband ging ook  op concours, daar werden niet alleen  stilstaande marsen uitgevoerd maar ook marcherend en in een show lopend. Het hoogtepunt was in 1988 waar de drumband Brabants kampioen werd en promoveerde naar de ere divisie, en ook daardoor mocht deelnemen aan het Nederlands kampioenschap in Kerkrade , waar een 3de plaats werd behaald. Deze herinnering  staat je nog goed bij. .

Nadat de drumband is gestopt,  is er een herstart gemaakt van drumband naar slagwerkgroep. Voor de slagwerkers een veel groter verscheidenheid aan instrumenten, en een heel ander repertoire. Je zoon Leon ging ook je passie niet voorbij en werd ook lid van deze slagwerkgroep, en samen met hem heb je ook nog een aantal jaren hier in gespeeld. Bij de fanfare ben je ook al heel jong ingestapt, je speelde namelijk niet alleen bij de drumband maar ook ging je kleine trom slaan bij de fanfare, je was toen 12 jaar, dat je Herman van Wely opvolgde, die toen de grote trom ging slaan. Dit was nog even bij dirigent Dries Deters.

Met de komst van dirigent Jan Bartels werd de kleine trom al heel snel vervangen door een drumstel, en daar mocht, moest jij op gaan spelen? En dat was nog helemaal niet zo gemakkelijk maar jij hebt je eigenhandig, het spelen op een drumstel eigen gemaakt. En dat doe je tot op de dag van  vandaag , en hebben we je als drummer bij de fanfare waar we heel blij mee zijn. Zelfs je zoon Leon heeft de slagwerksectie van de fanfare ook een heel aantal jaren versterkt, hij is er even tussen uit zullen we maar zeggen, vanwege het voetbal.

En de slagwerkinstrumentarium is inmiddels ook erg uitgebreid, het houdt tegenwoordig niet op bij een drumstel en een grote trom en wat kleine slagwerkinstrumenten. Ook hierin ben je onmisbaar.  Een klein nadeel heeft het bespelen van al deze slagwerkinstrumenten wel, elke week worden al deze instrumenten  uit de kast gesjouwd, opgebouwd, en na afloop er weer in, maar  bij concerten elders zal dit allemaal vervoerd moet worden, en daarbij ben jij ook een drijvende kracht, de bestelbus regelen bij Exel, hem ophalen, vol laden enz enz. Zelfs je zoon Lars, die geen lid is van de fanfare, ondersteund je ook graag en helpt waar kan, met het vervoeren van het slagwerk, en als het kan helpt hij zelfs ook graag bij het inzamelen van het oud papier.

Ook de hofkapel, de Maas en Beek bloazers, ging niet aan je voorbij, zij oefende bij jullie thuis in de schuur, waar je vader ook de Bas speelde, je broer Gerry, cornet,  en moest er ingevallen worden omdat de drummer verhinderd was, dan was jij de redder in nood. Daarna volgde de Leemlander muzikanten, en Big Band Dynamic, waar jij in mee speelde, waar je jaren heel veel plezier mee hebt beleefd.

Dan ben jij ook bestuurlid geweest, maar liefst 12 jaar heb jij je ingezet in het bestuur. Organiseren van Ceaciliafeesten, de jaarlijkse barbecue, ook goede herinneren heb je aan de play-back show die je mee organiseerde. Edwin, je bent een trouw lid, een veelzijdig muzikant, een muzikant waar de vereniging nooit tevergeefs een beroep op doet, ook zelfs in de derde helft, aan de bar, breng je veel gezelligheid mee. Je hebt trouwe supporters, waarvan we je vrouw Petra zeker ook even willen vernoemen, altijd van de partij, ook zeker ook bij activiteiten of feestjes.

We willen je van harte feliciteren met je 40 jarig jubileum en hopen dat je nog vele jaren met je enthousiasme  en plezier bij de Vriendenkring zult zijn.

Bekijk ook het fotoalbum.