Voorjaarsconcert

18 april 2011

Alweer ruim een week geleden was het weer zover. Zaterdag 9 april jl., het jaarlijkse voorjaarsconcert met traditioneel de huldiging van de jubilarissen. In het (laatste) openingswoordje door onze Gerda werd nog even teruggeblikt op de succesvolle concoursdeelname in november. Met ondersteuning van leuke foto's werd nog even duidelijk dat de fanfare daarmee een zeer goede prestatie geleverd heeft. Na het openingswoordje mocht de slagwerkgroep het concert openen. Deze keer gevormd als 6-persoonsformatie, maar het klonk daar zeker niet minder door! Ze brachten een aantal leuke en vlotte nummers ten gehore.

Na een korte pauze waarin de slagwerkgroep plaats kon maken voor de fanfare, werd duidelijk dat de fanfare het vervolg van het concert in twee gedeeltes zou splitsen om zo de jubilarissen van de vereniging in het zonnetje te zetten. Als afgevaardigde van de Brabantse bond kwam de heer Donkers drie leden decoreren met een bondsinsigne en medaille.

Allereerst was het de beurt aan Ryanne om in het zonnetje gezet te worden. Ryanne is al heel vroeg begonnen met het bespelen van de bugel. Nu 12 ½ jaar later bespeelt ze nog steeds de bugel en heeft ook al wat jaartjes haar diploma C op zak. Van de 3de partij groeide Ryanne door naar de 1ste /solo bugel partij. Muziek maken is Ryanne met de paplepel ingegeven! Heel wat familieleden dragen ook een muzikaal steentje bij waaronder niet te vergeten opa Daanen die al meer dan 60 jaren muzikant is. Ryanne is een trouw lid en met haar enthousiaste inzet werd ze dan ook in 2007 terecht gekozen tot jeugdlid van het jaar! Naast het muziek maken is ze namelijk ook nog lid van de muziekcommissie en de commissie voor heet jaarlijkse ceacilafeest.

Als tweede jubilaris werd Gertie toegesproken. Ook Gertie bespeelt, sinds ze op muziekles is gegaan, bij de fanfare de bugel. Gertie is op latere leeftijd begonnen met het bespelen van een muziekinstrument waardoor het allemaal niet meer vanzelf gaat! Zoals de jeugd al spelenderwijs wegwijs wordt gemaakt in de muziek, vergt dit voor volwassenen vaak wat meer inzet en doorzettingsvermogen. Gertie oefent goed op haar bugel en je graag haar muziekstukken foutloos kunnen uitvoeren! Na vele jaren als trouwe luisteraar zit ze nu dan ook al 12 ½ jaar aan de andere kant als trouwe muzikant. Dus met recht een prestatie om trots op te zijn!

Vervolgens werd Helmi toegesproken. Helmi is alweer een hele tijd actief lid en nauw betrokken bij de vereniging. Helmi begon binnen de vereniging met het bespelen van de bugel, maar maakte in 1996 de overstap naar de hoorn. Helmi heeft een muzikaal gezin, want ook haar dochters spelen bij de vereniging. Ryanne werd dan ook op dezelfde dag gehuldigd voor haar voor 12,5 jaar lidmaatschap. Helmi is voor de vereniging een heel waardevol persoon, want naast muzikant is ze dan ook gehuldigd voor het 12,5 jaar vervullen van een bestuursfunctie! In al die jaren heeft ze heel wat taken op haar genomen. Zo is ze een grote organisator of medeorganisator van heel wat activiteiten waaronder de bloembollenaktie, potgrondaktie en het inplannen van straten voor collectes. Verder zorgt ze voor de PR van de vereniging, is ze onze fotografe en verzorgt ze het archief van de vereniging. Helmi heeft een goed hart voor de vereniging. In 2006 werd ze dan ook verdienstelijk benoemd tot Verenigingsvrouw van het jaar!

Als vierde jubilaris werd Marc in het zonnetje gezet. Een aantal zien hem nog helder terug als ‘broekie’, samen met zijn tweelingbroer Marcel, op zeer jeugdige leeftijd op de achterste rij bij de trompetten. En wie was nu eigenlijk wie? Dat heeft wel menig jaartje geduurd voordat 'we' jullie goed konden herkennen! Beiden heel talentvol. Marcel ook nog altijd de trompet trouw, maar niet meer spelend in Oeffelt.Marc is 25 jaar actief muzikant bij de fanfare, maar ook daarbuiten profiteren ze van zijn inzet. Zo is hij ook met regelmaat te spotten bij de borrelnootjes, enne pot nat en de Gennepse harmonie Unitas et Fidelitas. Sinds enige jaren zit hij in het bestuur van de vereniging en draagt zijn steentje bij aan het reilen en zeilen binnen de vereniging. Zo zit hij onder andere in de muziekcommissie, de commissie voor het caeciliafeest en zorgt hij ook voor de organisatie van de oud-papier inzameling, de potgrondaktie en de website van de vereniging. Geheel  verdienstelijk werd hij dan ook in 2009 benoemd tot verenigingsman van het jaar!

Vervolgens werd Herman gehuldigd. Herman is al lid vanaf 1947 met tussenin een kleine onderbreking. Hij is onze slagwerker binnen de vereniging. Eerst begonnen op de kleine trom, daarna de grote trom. In jongere jaren is Herman o.a. bij de seniorenhofkapel geweest. Jaren lang was hij een grote drijfveer binnen het bestuur waar hij maar liefst 20 jaar onze penningmeester is geweest. De man van het oud papier, de grote spil achter de carnaval. Het maken van allerlei handige dingen voor de vereniging zoals paukenkisten, muziekkasten, opbergmaterialen voor het slagwerk en allerlei andere spullen. Verder stuurde hij de jeugd aan bij het slagwerk van de fanfare. Helaas heeft Herman vorig jaar, voordat we op concours gingen, aangegeven om ermee te stoppen als slagwerker. Het hele concoursprogramma werd wat te intensief en deze keuze werd met respect gewaardeerd. Rondom de activiteiten van het concours is hij nog steeds de vereniging blijven volgen. Met het concours in Veldhoven zat hij achter in de zaal om samen met de vereniginge op het spannende moment van de uitslag te wachten. Ook nu nog zet hij zich in voor de vereniging. Herman is een echte verenigingsman en werd dan ook in 1993 gekozen tot ere-lid van de fanfare en in 1997 uitgeroepen tot verenigingsman van het jaar! In 2009 werd Herman nog gehuldigd voor zijn 50 jarig lidmaatschap. Namens Brabantse bond voor muziekgezelschappen ontving Herman dan ook een bondsmedaille voor zijn bijzondere verdiensten voor de fanfare!

Tenslotte werd Gerda gehuldigd. Gerda kwam al vroeg bij de fanfare en trad al op zeer jonge leeftijd toe in het bestuur! Organiseren zat haar al heel vroeg in het bloed! Gerda is een echte organisator, duizendpoot, aanspreekpunt, zeer betrokken en als bestuurslid al menig jaartje secretaris van de fanfare. Inmiddels is dan ook al 25 jaar actief in het bestuur geweest. Je kunt altijd terecht bij haar en ze zet zich voor 200% in. In al die jaren heeft ze heel wat veranderingen en wisselingen meegemaakt van muzikanten, bestuursleden en voorzitters bij de fanfare. In al die tijd zorgde ze voor de mededelingen voor de muzikanten, de activiteitenprogramma’s, het mede organiseren van fanfare jubileums, het destijds organiseren van de carnaval in de Kleppenburg door de fanfare, contacten onderhouden met andere verenigingen, regelen en bellen en organiseren. En daarbij is ook nog eens actief muzikant! Gerda heeft een hart van goud voor de fanfare en werd dan ook terecht gedecoreerd met een insigne voor bijzondere diensten wegens 25 jaar actieve deelname aan het bestuur! Gerda, we willen je dan ook voor 200% bedanken voor je geweldige inzet! heel veel succes en je hebt haar en ons verzekert dat je zeker  nog even om “het hoekje “ blijft kijken.

Na de huldiging van de jubilarissen vervolgde de fanfare het programma met een paar muziekstukken. Herman werd hierbij nog even uitgenodigd om in het orkest mee te slaan met de concoursmars 'William Blueheart March'. Als laatste nummer sloot de fanfare af met het nummer 'Glück Auf' dat de vereniging mocht ontvangen bij het afscheid van Piet van Bergen.

Jubilarissen, van harte gefeliciteerd!

bekijk ook het fotoalbum!


Op de rechterfoto de jubilarissen, van links naar rechts: Marc Hoesen, Helmi Kersten, Herman van Wely, Gerda Haerkens, Gerti Rooijackers, Ryanne Kersten.